Analisis Fundamental

Untuk  Forex Trader 

Satu-satunya buku belajar analisis fundamental di Malaysia dalam Bahasa Melayu!

Hai, nama saya Moshed Mohamad dan saya adalah seorang "trader low profile" yang pengalaman dalam pasaran forex, komoditi, indeks dan saham sejak tahun 2006.

Saya juga adalah Founder dan CEO kepada www.INTRADAY.my, satu-satunya laman web di Malaysia yang menyiarkan berita ekonomi dan pasaran kewangan dalam Bahasa Melayu.

Kepakaran dan fokus saya adalah menjadikan anda seorang trader yang mempunyai deria keenam selepas belajar ilmu analisis fundamental.

Tak kira anda seorang kerani sekolah, pekerja swasta, peniaga jalanan, pegawai kerajaan, chef masakan atau siapa sahaja, saya boleh tukar anda menjadi seorang fundamentalis yang hebat.

Saya ada 1 soalan,  pernah tak anda lalui situasi seperti ini ...

Ini kisah 5 tahun lepas...

5 tahun lepas saya juga sama saja macam anda. Saya belajar macam-macam teknik trading, semua tak menjadi.

Dah penat deposit bawah sifu itu dan ini, untuk dapat belajar trade teknik betul, tetapi masih rugi teruk. Tak nampak jalan.

Itu belum campur teknik tunggu waktu subuh, teknik hari jumaat, teknik tunggu gap close, teknik kira nombor, macam-macam nama pelik. Semua tu memang terang-terang tunggang agama, dan guna nasib dan harapan.

Lepas tu saya bertindak, kosongkan minda saya. Clear semua teknik. Back to basic dan zero.

Mula belajar balik, tetapi semua hanya teknikal analisis sahaja..

Tarik garisan itu dan ini. Tarik fibonacci, guna semata-mata Support dan Resistance, perhatikan Moving Average di TimeFrame besar, macam-macam teknikal analisis adaaa..

Saya masih rugi teruk. 💸

Bila dah rasa macam nak dapat rentak, tiba-tiba rugi balik. Baru nak konsisten seminggu dua, lepas tu rugi balik..

Letih dan fedup... 😔

Masa scroll internet, saya terbaca ayat dari Warren Buffet,

"do not invest in what you don't understand"

Tiba-tiba saya tersedar. Macam kena hentuk kepala dengan hammer besar. Bergegar kepala saya.

Kenapalah saya  tak fikir sebelum ini ?

Saya trade forex. Forex tu adalah tukaran matawang. Kenapa dan apa faktor matawang tu naik dan turun mesti ada kena mengena dengan negara matawang tu.

Ekonomi, geopolitik dan sentimen semasa..semua tu mestilah saya wajib tahu.

Itu matawang kot. Ekonomi. Matawang. Kan berkait rapat tu.

Adehh..rugi masa saya 3 tahun jadi "bengong" dalam bidang ni, rugi dah banyak.

Mula dari itu lah saya belajar tentang bagaimana nak analisis menggunakan sudut fundamental.

Adakah saya buang ilmu saya yang lain? TIDAK!

Saya gabungkan kefahaman teknikal saya bersama fundamental! Campur pulak manage Money Management yang mantap!

Booom! Meletup! 💥

Profit mula membanjiri. Biru di smartphones. Warna hijau profit closed di Laptop.

Konsisten! 📈

Dan yang paling best, saya boleh swing position saya. Trade saya lebih relax, sebab dari sudut fundamental, saya tahu sejauh mana matawang tersebut akan kuat dan lemah dalam long term trend.

Sebulan 5% ke 10 % itu biasa.

Tak percaya? 🤔

Ok, saya tunjuk profit saya di MyFXBook untuk tahun 2016. Amacam? Rugi sebahagian dari trading, tetapi konsisten tu paling penting

Ok, jadi nak belajar tak Analisis Fundamental ni?

Ya! Saya nak belajar Analisis Fundamental gaya Moshed!

Ok, terbaik!

Kalau nak, cepat klik butang kuning di bawah sekarang!

Memperkenalkan "Buku Analisis Fundamental untuk Forex Trader"

Satu-satunya buku belajar analisis fundamental di Malaysia dalam Bahasa Melayu!

Buku 160 Muka Surat dan mempunyai 22,796 patah perkataan ini merangkumi pembelajaran Analisis Fundamental dari A to Z.

Serius! Anda boleh jadi dari Zero to Hero dengan hanya membaca buku ini.

Buku ini bakal mengupas kefahaman teori dan bagaimana menganalisis pasaran dari sudut fundamental.

Semua diceritakan dalam Bahasa Melayu mudah faham dan hadam. Saya yakin, siapa sahaja dapat faham apabila membaca buku ini.

Bukan itu sahaja! Ada kupasan dan kajian kes eksklusif tentang Peristiwa Brexit dan Pilihan Raya Amerika Syarikat dari sudut fundamental.

Ini adalah contoh kajian kes untuk anda lebih faham.

Kiranya seolah-olah anda belajar praktikal lah. Kupasan satu-satu apa yang terjadi dan kesan terhadap pasaran forex.

Semua details! Pasti anda akan mengangguk-angguk kepala tanda faham lepas baca setiap kajian kes tersebut,

Begini rupanya cara analisis fundamental. Mudah saja!

 Selepas ini anda akan ...

Dapat analisis pasaran melalui sudut fundamental dan lebih mantap bila gabungkan dengan strategi trading anda yang sedia ada.

Maksimakan keuntungan lepas tahu matawang mana "yang murah" dan matawang mana "yang mahal", jadi dapat pilih pair yang sesuai untuk anda trade.

Dapat tahu matawang mana kuat dan lemah pada jangka masa panjang. Boleh trade swing. Relax dan chillax.

Boleh juga trade intraday sebab faham tentang sentimen semasa yang menghantui pasaran.

Anda akan mempunyai deria ke-enam selepas membaca berita di www.INTRADAY.my - maksudnya anda akan lebih faham apa yang disiarkan.

Anda akan bercakap macam seorang "wall street guy" apabila bercakap tentang pasaran. Iaitu anda faham apa yang terjadi sebenarnya.

Anda akan jadi hebat dalam bidang ini macam saya!

Anda kena cepat! Anda kena cepat! Serius ni!